Det pågår en ständig jakt på datorerna av alla internetanvändare. Det går runt en stor mängd skadliga program som för varje dag blir mer och mer funktionella, smidiga och farliga. Det finns trojaner, maskar, verktyg för anonyma administratörer, hybrider och polykroma virus.

Långt ifrån alla är tjänstvilliga att på ett hjärtligt sätt förkunna användaren om deras närvaro med dess popup- bandrollers, blockering eller borttagning av systemfiler. Det finns massor av dolda virus som inte manifesterar sig. Och medan användaren fridfullt har en konversation med vänner i ett forum oanades om dess existens förs en cyberattack från datorn: den blir ett botnät och blir involverad i DDoSe hackningen, skickar ut skräppost, samlar information från andras datorer och för det vidare till brottslingar genom en osynlig administration. Därför är det viktigt att genast kolla datorn för virus när den börjar bli seg, beter sig konstigt och ibland utom kontroll.

Vi erbjuder borttagning av virus i Stockholm, rengöring av datorer från virus, blockerande filer, program och operativsystem. Vi observerar vår “patient” noggrant, återupplivar och botar den från virus.

Hur man kan få ett virus

Moderna hackers har kommit på många listiga och subtila sätt att sprida virus som kan infektera din dator helt osynligt. Virus är en programkod som kan skickligt förkläd till en fil.

De mest populära metoderna att sprida virus:

Erbjudandet att installera en uppdatering. Om du går in på en hemsida som säger att en uppdatering av ett system eller program krävs (till exempel säger att din Flash Player har blivit gammal), så gå inte med på det under några omständigheter!

E-post. Alla misstänksamma “kedjebrev” med förslag samt “gåvor” ska skickas direkt till “Skräppost” mappen. Tro inte på de lockande rubrikerna och öppna inte brevet- det kan finnas virus i texten eller i bilden.

En annan metod för bedrägeri genom e-post är nätfiskewebbplatser. Till exempel kan man få ett mejl som påstår sig vara från din bank (men som i verkligheten är en bluffwebbplats) Klicka aldrig på dessa länkar, även om du blir utlovad en miljon dollar! När du försöker logga in kan bedragarna stjäla din information och inloggningsuppgifter, eller ge dig en gåva i form av virus.

Sociala nätverk och messenger program. Genom våra favorita sociala medier sprids mängder av virus. Till exempel kan du bli erbjuden att kolla på en video gjord till dig av din vän. Till slut får du ett virus. På samma sätt kan ett virus vara förklädd till bilder som skickas till dig via messenger program.

Gratis program. Vill du ladda ned program från nätet; Photoshop, textredaktörer, fil archivers eller program för inspelning av musik? Då riskerar du att få med dig ett virus på köpet! Därför måste du vara försiktig med gratisprogrammen; det är bättre att beställa en installation av program hos dataservicetjänster.

Sårbarheten av program. Det finns många hål i de olika programmen och operativa systemen genom vilka brottslingar sprider virus. Hackers arbetar dygnet runt och sprider nya maskar snabbare än antivirusprogrammen lyckas upptäcka det och skicka avisering.

Vi erbjuder virusborttagning hemma hos dig eller i ditt kontor i Stockholm. Du kan likväl bringa den “sjuke patienten” till vårt sericecenter och lämna den på vår intensivvårdsavdelning. Vi kommer att låsa upp operativsystemet, ta bort viruset, pop-up porrbanners, alla sortens maskar.

Vi tar bort virus från data-minnen, digitalkameror och videokameror, smartphones och surfplattor.

Varning! Kom ihåg att inget virussystem kan skydda din dator från infektion hundra procent. Viruset kan inte bara “äta upp” värdefulla filer eller förvandla din dator till en botnet, men också stegvis rasera operativsystemet!

Förebyggande åtgärder är den bästa metoden för skydd. Beställ vårt antivirus installation och kalla upp vår dataexpert regelbundet för att kolla datorn efter virus. Vi kan också hjälpa med: “datorreparation”, datorhjälp dator service, dataservice, laga dator.